Om Sara

Debuterede i 2004

Det stod ikke skrevet, at Sara Blædel skulle blive en af Danmarks mest succesrige forfattere. Selvom hendes far er den Cavling-pris belønnede journalist Leif Blædel og hendes mor skuespillerinden Annegrethe Nissen, valgte Sara til en start en helt anden livsbane, ikke mindst fordi hun som ordblind aldrig havde forestillet sig, at hun skulle gøre karriere inden for “skrive-branchen”. Hun uddannede sig først til tjener, siden hen til reprokopist, men hun kunne ikke tåle de stoffer, der arbejdes med i trykkeribranchen og blev alvorligt syg. Faktisk var hun på kanten af en invalidepension, men besluttede sig for, at det bare ikke kunne være rigtigt!

På trods af ordblindheden begyndte hun ikke desto mindre at arbejde som journalist og startede også et krimiforlag, Sara B., på et tidspunkt, hvor krimier slet ikke var “på mode”. Langsomt modnedes tanken om selv at skrive en krimi, og en dag dukkede Louise Rick op i Saras hoved og nægtede at gå igen. Til sidst var Sara nødt til at begynde at skrive, fordi Louise blev ved at banke på.

Sara Blædel debuterede i 2004 med Grønt støv, den første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick.

Allerede næste bind, Kald mig Prinsesse, slog for alvor Sara Blædels navn fast som en af Danmarks førende krimiforfattere, og efterhånden som de følgende bøger er udkommet, er hun fire gange af læserne blevet kåret som danskernes yndlingsforfatter – i dag kendt som Martha-prisen. For det foreløbig sidste bind i serien modtog hun i 2014 den prestigefyldte forfatterpris De Gyldne Laurbær, og hendes bøger er solgt i mere end 5 millioner eksemplarer og under udgivelse i 38 lande.

Den tredje søster er sidste bind i en trilogi om bedemandsdatteren Ilka, der rejser til USA, hvor hun har arvet en bedemandsforretning efter sin far. De tidligere bind i trilogien er Bedemandens datter og Ilkas arv.

Bor i København. Har en søn. Lykkelig ejer af hele to hunde – Cooper og Cajsa. Stolt indehaver af motorbåden ’Eileen.

Sara er ambassadør for Red Barnet.

Sara Blædels bøger er udkommet i disse lande

Danmark, Brasilien, Tjekkiet, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Italien, Japan, Korea, Holland, Norge, Polen, Spanien, Sverige, Tyrkiet, UK, USA, Canada (US edition), Australien (UK edition), New Zealand (UK edition), Sydafrika (UK edition), Belgien (UK edition), Singapore (UK edition), Thailand (UK edition), Indien (UK edition), Østrig (German edition), Schweiz (German edition), Kroatien, Portugal, Rusland

Sara Blædel, forfatter
priser
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.